За въшките и хората!

За въшките и хората!

Искаме да помогнем на всичките си клиенти с точни и ясни съвети и препоръки. Няма нужда да обясняваме, че това е повече от епидемия и нямаме клиент, който да има дете на възраст 4-14г, които в близките месеци да не се е оплакал, че детето му е хванало въшки. На много места по света има салони за деца, които се занимават с т.нар. lice control, т.е. това е специално място, където под много строг контрол от здравните власти може да заведете детето си и да му бъдат изчистени въшките. Тук подобни места не само няма, но и може да отнесете глоба от ХЕИ ако фризьорът не върне дете или клиент пълен с паразити.

Въшките не са страшни! Страшно е когато се бориш с тях месеци и не постигаш никакъв успех. Въшката е паразит, трябва да се запознаете с нейните навици и живот, има достатъчно информация. Трябва да знаете няколко основни неща –

 • въшката снася около 8 гниди за денонощие;
 • за около 8 дена, гнидата става въшка;
 • въшките се хранят с кръв;
 • въшките не летят, скачат или правят други фантастични акробатични номера, заразяването става при контакт глава в глава;
 • въшките могат да оцелеят до 3 дена без да се хранят;
 • живите гниди при притискане между два нокъта издават звук подобен на пукане;
 • обикновено гнидите са разположени в най-топлите участъци на главата - зад ушите, на тила, около короната на главата;
 • въшките нямат общо с личната хигиена, колко често си миете косата, боядисвате ли се и други подобни митове;

Какво трябва да направите първо?

 • Незабавно да третирате главите на цялото семейство с подходящи препарати. (По нататък ще ви дадем препоръки от опит кои работят успешно.)Всички, повтаряме всички! Това е важно за да не си ги предавате в продължение на седмици един на друг!
 • Незабавно изперете всички чаршафи, дрехи, шапки на минимум 40°, почистете и дезинфекцирайте всички гребени и четки. Почистете добре с прахосмукачка дивани, легла, матраците...Да, знаем, че звучи налудничаво, но повярвайте въшката може да прекара до 3 денонощия без да се храни, така че мислете! Ако не може да изперете всичко веднага, сложете в пликове, които хубаво запечатайте и изперете когато имате възможност.
 • ГНИДИТЕ СЕ ЧИСТЯТ МЕХАНИЧНО – само и единствено, който каквото ще да ви казва, знайте, че това е единствения метод да отстраните паразитите. Всеки ден преглеждайте и почиствайте главата на „обезпаразитения“. Най-лесно ще е да ползвате мокра кърпичка, на която да лесно да ги оставяте след като сте ги отсранили от косъма. В някои от препаратите за третиране ще намерите гребенчета за ресане...честно, най-много да може да махнете някоя умряла въшка и нищо друго. Разделяйте старателно главата на сектори и чистете! Уморително, изнервящо е, но това е решението!
 • Ако намерите жива гнида след третирането (живите гниди „пукат“ когато ги стиснете между ноктите си) трябва да третирате незабавно отново, препоръчваме с друг препарат. За съжаление въшките стават резистентни във времето към определени препарати и понякога се оказва предизвикателство да ги елеминирате от първия път;
 • Задължително повторете процедурата след 7 дни отново, дори и да ви се струва, че сте се отървали от тази напаст. Имайте предвид, че на една гнида и трябват 7-10 дни за да се превърне във въшка и още известно време за да започне да снася.
 • Непременно кажете в градината, училището, на колегите, на приятелите – НЯМА НИЩО СРАМНО, това може да се случи на всички. Важно е да кажете, за да може да се реши проблема веднага и ако има и други, а то това е сигурно, всички да вземат мерки, и да споделяте приятни преживявания заедно, а не популацията на едно семество паразити.

Още веднъж не се тревожете, а запазете самообладание и поведете битката срещу малките кръвопийци. От нашия опит и повярвайте много разговори с клиенти и родители ви препоръчваме следните препарати за третиране (без никой да ни е плащал за това):

 • Hedrin – Treat&Go – Спрей форма, много приятна, не мирише много, напръсква се и трябва да остане на косата поне 12 часа. Препоръчваме ви да сложите наелонова шапка за баня през това време. Ще се изненадате какво ще намерите на нея след 12 часа. Може да спите с него и на сутринта да измиете косата. Остава следи, затова извийте с шампоан поне 2 пъти. Изключително сигурен!
 • Hedrin – ONCE – Гел форма, много бързо действие – 15-20 минути и може да измиете главата. Като резултат съветваме да използвате ако не сте успели да се справите с паразитите с Treat&Go, на следващия ден да сложите гела. Внимавайте при отмиването, в банята остава хлъзгаво. по-добре първото измиване с шампоан да направите над мивката.
 • Hedrin – Protect&Go – След като сте се справили с въшките, най-важното ПАЗЕТЕ СЕ! Задължително впръсквайте сутрин по главата. Мирише приятно на цитруси и почти не цапа косата!
 • Pranarom – Aromapar – използвайте го само като защита от нови въшки, нямаме впечатления да работи добре за да премахнете вече съществуващи. Лесен е и най-важното пълен с естествени етерични масла.

 Препоръчваме ви горещо също една британска марка продукти – Nitty Gritty (все още не се продават в България) http://www.nittygritty.co.uk/products/47/complete_nit_kit/ и феноменалното гребенче за гниди, което е наградено многократно, с иновативен дизайн, който НАИСТИНА събира гниди. Поръчката е лесна, продуктите идват от UK за 7-10 дни. Може да ги поръчате и да ги имате вкъщи при спешни случай! Невероятни са, наистина работят феноменално добре и лосионът за въшки и този, който предпазва от нови, който отново е ароматерапевтичен. Цената е около 30£.

 Надяваме се да е било полезно и пожелаваме лято пълно с приятни емоции и забавления, а ако се „срещнете“ с малките кръвопийци, вижте им сметката!

 

Снимка:www.webmd.com


PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е кадифено нежна праскова, чийто всеобхватен дух обогатява сърцето, ума и тялото.

прочети още

От 1 април новият адрес на салона ще бъде ул. „Гурко“ 48.

прочети още

Озаряващото жълто и основното сиво са цветовете на 2021.

прочети още

Едва ли знаете всяка една от тези интересни черти, които само червенокосите притежават.

прочети още

Един от бестселърите в колекцията на Oribe е емблематичният им парфюм за коса, който определено си заслужава да бъде опитан.

прочети още
Бебе в екипа на PHIBA
30 октомври 2020

Създателят на салона Десислава Гроздева стана майка.

прочети още

Лайфстайл марка за младите и младите по сърце, ELEVEN Australia е свежият подход към грижата за косата и тялото.

прочети още

Край на омазняването и утежняването на косата след използване на кристали, олиа и други масла...

прочети още
A-BIT-ORIENT 2017
15 май 2017

Да прегледаме менюто за абитуриентските балове...

прочети още

В началото на всяка година промяната е това, за което най-често мислим

прочети още

Колко често когато сте при фризьор се чудите дали да оставите бакшиш, колко да е, нормално ли е фризьорът да пита толкова много, а ако нещо не ми харесва дали да го кажа? Ще ви помогнем като споделим с вас впечатленията си от етикета в салони, които сме посетили в цяла Европа.

прочети още

Няколко прости правила за добре измита коса

прочети още

Съвети за всички млади момичета, техните майки и трудните разговори за „цветната“ коса...

прочети още

Когато технологиите, науката и боята за коса комбинират най-доброто, резултатът е Color.me на Кевин Мърфи.

прочети още

Най-новата високотехнологична система на Кевин Мърфи, включва три продукта, шампоан REPAIR-ME.WASH и балсам REPAIR-ME.RINSE, както и иновативния продукт наречен RE.STORE, който е възстановяваща терапия и почистващ продукт в едно, продукт използващ технологията "без пяна".

прочети още

Търсим модели за обучение, които биха искали да се боядисат с високо-технологичната боя на Kevin.Murphy-Color.Me. За целта е необходимо:

прочети още